Domeniile Sera
0%

Acasa
Asemeni strugurelui, inconștient de desăvârșirea lui ca nectar al pământului, așa am plecat și noi la drum acum 15 ani, cu visul de a continua si desăvârși tradiția viticolă a Silagiului incepută la mijlocul anilor 1800.

În tot acest timp, am șlefuit cu dăruire, dansul între om și natură pentru a ajunge la Capodoperă. Beneficiind de condiții de excepție, vinul de Silagiu are pontețialul pentru a fi un vin invidiat chiar și de Zei.

Despre Noi

Despre Noi

După achiziționarea viei în anul 2000, reînființarea și îngrijirea ei, anul 2008 a fost primul an de producție de vin pentru crama noastră. De atunci am construit o echipă profesionistă cu o experiență de 30 de ani în domeniul vinificației și ne-am străduit să devenim din ce în ce mai atenți asupra producerii vinului de înaltă calitate, investind permanent resurse pentru a atinge aceasta viziune.

Efortul nostru primordial este canalizat spre menţinerea şi dezvoltarea tradiţiei oamenilor acestor meleaguri – români, germani, maghiari, locuitori ai satelor învecinate Buziaşului, Silagiu, Bacova, Niţchidorf, Sârbova, care au avut şi mai au proprietăţi pe aceste văi şi dealuri molcome, expuse la razele binefăcătoare ale soarelui şi având un sol propice legendarei culturi a lui Bacchus. Scopul nostru este să producem vinuri de înaltă calitate şi certă particularitate, potrivit celor mai exigente cerinţe.
Terrior

Terroir

Centrul viticol Buziaş-Silagiu este situat în sud-vestul României în partea de sud-est a judeţului Timiş.
La poalele nord-vestice ale Dealului Silagiu este situat oraşul Buziaş, la vest-nord cu satul Vucova, la vestul dealului se află satul silagiu, la sud satul Izgar, la sud-est Sacoşul Mare, iar la sud-vest comuna Niţchidorf.
Dealul Silagiului, denumit în vechime şi Dealul Scamnului, cu altitudine maximă de 324m, aparţine dealurilor vestice bănăţene, dar fundamentul său, format dintr-un sâmbure cristalin (şisturi cristaline precambiene şi paleozoice), acoperit cu sedimente, face ca structural să aparţină munţilor.

Clima este temperat continentală moderată, cu influenţe mediteraneene şi oceanice. Temperatura medie a lunii ianuarie atinge -1,1ºC, iar temperatura medie a iernii -0,1ºC. În lunile decembrie şi februarie este pozitivă.
Primăverile sunt timpurii, scurte şi destul de călduroase, dar s-au înregistrat şi temperaturi scăzute în aprilie şi mai, ca urmare a invaziilor de aer rece din nordul şi nord-vestul Europei.
Caracteristice zonei sunt solurile luvice pseudogleizate care au evoluat pe depozite lutoase şi pe argile.
Datorită favorabilităţii oenoclimatice, centrul viticol Silagiu a fost admis la producerea de vinuri de calitate cu denumire de origine controlată – cules la maturitate deplină (DOC – CMD) şi vinuri cu denumire de origine controlată – cules târziu (DOC – CT ), categoriile sec, demisec şi demidulce.
Traditia

Tradiția viticolă

Între 1840 - 1850 s-au stabilit câțiva coloniști maghiari și germani, de meserie viticultori. Tradiția viticolă este însă mai veche.
Sigismund Ormos deținea la 1825, 4 lanțe de vie și o casă, pe care le-a vândut în 1857. În însemnările sale, el vorbește despre perioadele când mergea împreună cu localnici la munca viei. În decursul secolului XIX activitatea viticolă s-a intensificat. S-au plantat soiurile Cadarca, Majarca, Roșu bătut, Slancamenca, hibridul „Otella”.
În 1888, o epidemie de filoxera bântuie în zonă timp de trei ani, distrugând toată vița de vie. Timp de 7 ani terenurile afectate rămân pustii.
În 1895 se reia cultura viței de vie. De data aceasta se aduc soiuri americane, mai productive, mai rezistente la boli și imune la filoxera. Se plantează soiuri nobile: Creață_de_Banat, Muscat Ottonel, Muscat Hamburg, Schiller alb și roșu, Razachel, Silvaner. Viile sunt cumpărate de proprietari din Timisoara, Buziaș, Varset și chiar Budapesta. Productivitatea crește iar vinul de Silagiu începe să devină apreciat și căutat. În consecință, suprafața cultivată cu viță de vie a crescut, localncii au început să se specializez în domeniu, astfel încât fiecare familie avea cel puțin o vie proprie.
În 1919 Silagiu avea circa 579 ha de vie. Vinurile de Silagiu au fost pentru mult timp cele mai apreciate din regiune. În perioada comunistă viile au fost preluate de stat, producția a fost industrializată, s-a înființat un mic combinat. Acesta nu a supraviețuit perioadei de tranziție. Tradiția viticolă s-a păstrat și azi, însă la o scară mult redusă.

Echipa Noastra

Nume Prenume
Functie
Experienta
ETC

Nume Prenume
Functie
Experienta
ETC

Nume Prenume
Functie
Experienta
ETC

Via

Campania de reînființare fiind incepută în anul 2007 și încheindu-se în 2014, astăzi numărăm 85 de ha aflate pe rod. Cultivăm o mare diversitate de struguri albi precum Pinot Gris, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Mustoasă de Măderat și Furmint însă podgoria noastră este bine cunoscută în special pentru exprimarea vinurilor create din soiul Muscat Ottonel. Soiurile de struguri pentru vinurile roșii includ Sangiovese, Cabernet Franc, Fetească Neagră, Cadarcă, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot. Totuși, cel mai apreciat vin roșu trebuie să fie Burgund Mare (Blaufränkisch), care datorită expresiei unice imprimate de către Terroir are șansa de a deveni un vin internațional.

Campania de reînființare fiind incepută în anul 2007 și încheindu-se în 2014, astăzi numărăm 85 de ha aflate pe rod. Cultivăm o mare diversitate de struguri albi precum Pinot Gris, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Mustoasă de Măderat și Furmint însă podgoria noastră este bine cunoscută în special pentru exprimarea vinurilor create din soiul Muscat Ottonel. Soiurile de struguri pentru vinurile roșii includ Sangiovese, Cabernet Franc, Fetească Neagră, Cadarcă, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot. Totuși, cel mai apreciat vin roșu trebuie să fie Burgund Mare (Blaufränkisch), care datorită expresiei unice imprimate de către Terroir are șansa de a deveni un vin internațional

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-80984985-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

Pivnita

Pivnița

Echiparea cramei cu utilaje moderne a fost efectuată începând cu anul 2015. Dispunem de rezervoare de fermentare din oţel inoxidabil cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere și utilaj de etichetat .
Rezervoarele de inox au o capacitate totală de 280.000 l. Vinurile maturate le producem folosind butoaie de stejar de 225 litri, tip barrique.

Vinuri

Club

Contact

Contact Domeniile Sera